De Grenspost

De Stef

stefDe Stef, gekweekt door Wim Bax uit Budel-Schoot, is een van de beste duiven die in Budel en omgeving gevlogen hebben.

Klik op de foto om deze te vergroten.

De Stef vloog vier keer in de eerste 40 nationaal van gemiddeld meer dan 13.000 duiven.

De vader van de Stef, de 083/97, is een kampioensduif van Wim Bax, rechtstreeks uit een van de twee stamkoppels. De moeder van de Stef komt uit het kweekhok van Verbaandert-Habraken. In zijn afstamming, zowel van vaders als moeders kant, alle stamduiven van Wim Bax: de 291/75, de 170/76, de 538/86 en de 105/90.

Enkele tientallen nakomelingen uit deze duiven vlogen in de 1e 100 nationaal, tegen duizenden concurrenten en vaak met tegenwind en warm weer.
StefStamkaartDe 295/02, de Strik van Jan Hermans (vader van de moeder van de Stef), zorgde voor vers bloed in de duivenfamilie. De Strik stamt uit duiven van Cor de Heijde uit Made, een van de beste liefhebbers van fondduiven in Nederland in de laatste decennia.

 

Klik op de stamkaart om deze te vergroten. 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress