Uitgelicht

‘Met Janssen betere kansen’

JanssenGebrsIn april 2013 overleed Louis Janssen, de laatste van de vier broers uit Arendonk, op honderdjarige leeftijd. De gebroeders Fons, Charel en Adriaan gingen hem voor. Ze genoten wereldwijd aanzien als geniaalste en succesvolste duivenmelkers op de korte afstand.

Taiwanezen, Amerikanen, Chinezen, Japanners, oliesjeiks: de hele wereld kwam er over de vloer om snellere duiven, die bovendien formidabel vererfden, te bemachtigen.

Na het overlijden van Louis werden de resterende 26 duiven – die zelf, noch hun ouders ooit aan een wedstrijd hebben deelgenomen! –  verkocht in 20 kopen, waarbij de 6 oudste duiven bij hun jongere partner werden bijgegeven. Met een gemiddelde van € 21.390 per duif gaat de totale verkoping van de Gebroeders Janssen de geschiedenisboeken in als de verkoop die het hoogste gemiddelde per duif haalde.  Van de 20 kopen gingen er 17 naar China en 3 naar Taiwan.

De verkoopcatalogus bevat interessante informatie over de opbouw van het ras ‘Janssen Arendonk’. Vandaar de aandacht in de rubriek ‘Uitgelicht’.

Klik HIER voor de catalogus

Comments are closed.

Powered by: Wordpress